Elismerésátadó ünnepség Lakitelken 2023. április. 28. 20:55

A Magyar Tűzoltó Szövetség az Országos Tűzoltó Nap alkalmából 2023. április 28-án, Lakiteleken, a Népfőiskolán tartotta elismerésátadó ünnepségét.

ÖTE és ÖTP pályázatok 2023. április. 25. 16:35

Megjelentek az önkormányzati tűzoltóságok és az önkéntes tűzoltó egyesületek számára kiírt pályázatok.

XI. Országos Ifjúsági és a X. Országos Hagyományos Tűzoltóverseny 2023. április. 25. 14:06

2023. július 15-16-án, a Miskolci Egyetemi Sportközpontban zajlik a XI. Országos Ifjúsági és a X. Országos Hagyományos Tűzoltóverseny. A részleteket és az eredeti versenykiírást tesszük közzé.

Versenybírói felkészítés az országos tűzoltó versenyre 2023. április. 24. 21:13

Az elmúlt hétvégén zajlott a Magyar Tűzoltó Szövetség és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Tűzoltó Szövetség rendezésében az X. Országos Hagyományos és XI. Országos Ifjúsági Tűzoltó Verseny versenybírói felkészítése.

A 2023. évet előkészítő elnökségi ülés 2023. április. 05. 08:31

A Magyar Tűzoltó Szövetség kibővített elnöksége április 4-én Budapesten tartotta az idei év programjait és az éves küldöttgyűlést előkészítő ülését. A megbeszélések ismeretében elmondható, hogy az idei év is sok szakmai és a társadalmi szerepvállalásból kiinduló programot hozhat.

Gépjárműadó-mentesség illeti meg önkéntes tűzoltó egyesületek járműveit? 2023. március. 31. 11:23

Több kérdés merült fel az egyesületek a gépjárműadó-mentességével kapcsolatban. Voltak, akik nem kapták meg az adómentességet a gépjárműveikre, mások pedig az utánfutóik kapcsán jelezték ugyanezt. Megítélésünk szerint mindkettőre jár az adómentesség, azonban ennek feltétele a pontosan kitöltött kérelem. Mit javasolunk figyelembe venni?

X. Országos Tűzoltó-Kapocskupa Vértessomló 2023. március. 27. 08:28

A Magyar Tűzoltó Szövetség és a Vértessomlói Önkéntes Tűzoltó Egyesület szervezésében Vértessomlón rendezték meg máracius 25-én a X. Országos Tűzoltó-Kapocskupát, ott, ahol 2015-ben letették az alapjait. Az eseményre kilenc településről 6 női, 1 vegyes és 11 férfi csapat érkezett, mindannyian azért, hogy elnyerjék a legfényesebben csillogó serleget, és a vándordíjat.

Megnyílt a Signal 112 szakvásár Oberwart-ban 2023. március. 10. 09:37

Ünnepélyes külsőségek közözött, az Ausztriával szomszédos országok – köztük a Magyar – Tűzoltó Szövetségek képviselőinek jelenlétében megnyílt a tűzoltásra és a műszaki mentésre koncentráló Signal112 nemzetközi szakvásár. Csütörtök reggeltől szombat estig 8 ezer lakosú Oberwart (Felsőőr) korszerű kiállítási centrumában nyolc ország 123 kiállítójának termékeit, járműveit, szolgáltatásait mutatják be.